Covid-19 informasjon

Vi kommer tilbake til eventuelle COVID-19 retningslinjer for sesongen 2023/2024 i Kolsås Skisenter. Retningslinjene nedenfor er fra forrige sesong.

Vi ser frem til å ønske alle våre besøkende velkommen til en ny skisesong og mange fine vinteropplevelser i Kolsås Skisenter med Knøttebakken, Mygghenget og Kolsåsbakken.

Den kommende sesongen vil dere oppleve at ting er litt annerledes, da vi har tatt forholdsregler for å sørge for at alle som oppholder seg i anlegget skal føle seg trygge. Vi gjør oppmerksom på at disse reglene vil være synlige i anlegget. Endringer må påregnes i tråd med endringer i nasjonale retningslinjer og anbefalinger.

Våre og alpinbransjens fire grunnpilarer for å bremse smittespredning er:

1. Hold minst 1 meter avstand eller minst en stavlengdes avstand,
2. Vaske hendene ofte,
3. Nys og host i albuekroken,
4. Kom frisk. Dra hjem ved akutte luftveissymptomer

Heisene og sikkerheten til alle våre kunder og ansatte er av største betydning for oss. Vi vil ha fokus på å drifte anlegget etter gjeldende retningslinjer og vil kontinuerlig oppdatere rutiner og prosedyrer for å sikre at våre gjester kan ferdes trygt. Vi har nedenfor skissert hva du som gjest kan forvente når du besøker oss denne skisesongen.

Smittesporing
Vi har navn og mobilnummer på alle skiløpere som har kjøpt heiskort online via vår nettbutikk hos Skiperformance. De som kjøper heiskort i billettluken, må registreres med navn og mobilnummer. Kunder som besøker varmestua eller skiutleien må registrere seg med QR-kode. Disse navnelistene oppbevares i 14 dager og kan skrives ut ved etterspørsel fra myndighetene.

Kjøp av heiskort
I år er vi spesielt opptatt av du skal kjøpe heiskortet ditt online.

De som ikke har Keycard, kan bestille og betale heiskort og Keycard online via vår nettbutikk hos Skiperformance og deretter komme til billettsalget enten i Skiutleien oppe ved parallellheisene eller i Mygghenget og hente ut Keycardet. Dagskort vil være rimeligere å kjøpe online i vår nettbutikk hos Skiperformance enn i billettslagene. Vi anmoder alle om å kjøpe heiskort i vår nettbutikk hos Skiperformance.

Klikk her for å kjøpe heiskort i nettbutikken

Heisene

T-kroken i Kolsåsbakken:
De som trener sammen, er venner og i familie kan ta t-kroken sammen. Alle andre må ta t-kroken alene.

Skålheisen i Kolsåsbakken:
Her er det naturlig avstand mellom hver skål.

Skålheisen i Mygghenget:
Her er det naturlig avstand mellom hver skål.

Skibåndet i Knøttebakken:
Voksen kan kjøre sammen med egne små barn. Avstandskravet for alle andre er 1 meter.

Heiskø:
Kolsås Skisenter vil så langt det lar seg gjøre legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer i skisenteret.

Det er viktig å unngå trengsel mellom personer der det erfaringsmessig kan bli mange personer slik som i heiskøene.

Med fysisk distansering i heiskøene kan det oppleves at heiskøen går litt saktere enn vanlig. Vi ber derfor om at gjestene våre er tålmodige.

Vi ber alle våre gjester om å ha på seg votter eller hansker ved bruk av heisene.

Av smittevernhensyn vil vårt personale i utgangspunktet ikke hjelpe gjestene med heisen. Trenger du hjelp ber vi om at du rekker opp hånden.

Trenere og instruktører i skiskolen skal bistå sine grupper.

Skiutleie
For å unngå trengsel i skiutleien vil det bare være én kunde eller én familie inne i lokalet av gangen. Hjelmer, støvler og staver skal kun ekspederes av vårt personale for å unngå unødvendig berøring. Egen køordning vil bli oppsatt. Desinfisering av hjelmer, støvler og staver skjer rutinemessig. Alle som har hjelm oppfordres til å ta med egen hjelm.

Kolsåsstua
Alle besøkende til Kolsåsstua må registrere seg med QR-kode. Alle bord/stoler vil være riktig plassert i henhold til smittevernreglementet. Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer. Det vil være færre sitteplasser i år enn vanlig. Ved stor pågang vil sitteplassene være reservert for gjester som kjøper mat og drikke. Bord og alle berøringspunkter vil vaskes rutinemessig.

All mat og drikke bestilles i salgsdisken. Det vil ikke være noe selvbetjening i år.

Trening/renn
Alle lag som skal trene i Kolsås Skisenter må signere på felles treningsavtale hvor smittevernregler er inkludert. Ved renn og trening kan ikke utøverne sette sekker, støvler og klær i Kolsåsstua. Det kan heller ikke skiftes i Kolsåsstua.

Skianlegget
Kolsås Skisenter vil så langt det lar seg gjøre legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer innenfor skisenterets område. Det må unngås trengsel mellom personer i arealer der det erfaringsmessig kan bli trengsel, slik som kø i skiheiser, inngangspartier, Kolsåsstua, skiutleien, toaletter etc. Alle innendørsområder hvor vi kan regne med kødannelser vil ha gulvmarkering som viser riktig avstand til andre gjester. Det blir satt opp dispensere med antibac slik at det skal være mulig å utføre håndhygiene ved behov.

Vi i Kolsås Skisenter
Alle medarbeidere i Kolsås Skisenter vil gjøre det de kan for å holde våre gjester og ansatte trygge. Teamet skal være oppdaterte på forskrifter, hygienekrav og annen viktig informasjon. Er de ansatte syke eller har luftveissymptomer må de holde seg hjemme. Vi anser det som vår største oppgave å sørge for at både gjester og ansatte kan ferdes trygt i Kolsås Skisenter med Knøttebakken, Mygghenget og Kolsåsbakken.

Har du spørsmål?
Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19 i Kolsås Skisenter kan du gjerne sende en epost til oss på post@kolsas-skisenter.no

Vi gleder oss til å gi deg en trygg og fin skiopplevelse i Kolsås Skisenter denne vinteren.

Velkommen skal dere være fra Kolsås Skisenter med eierklubbene Stabæk IF, Haslum IL og Fossum IF